Reiseblogg fra Travellerspoint

San Blas Island

Panama

sunny 26 °C
Se Pirates of Caribbean på V.I's reisekart.

18.02 Fredag San Blas
Vi var tidleg på beina 0600, nådde bussen som gjekk fra Albrook kl 0650. Etter 1 time var vi framme i Sabinitas, der måtte vi dessverre vente i 2 timer på neste buss, sjølv om alle sa at neste buss kom om 10-15 min. Vell framme i Puerto Lindo ca i 1100, fekk vi beskjed om at kl 1800 hadde vore godt nok. Etter eit par timer venting kom pass kontrollen og stempla passenen våre og vi flytta ombord i båten. 10 personer i ein 40 fots båt, dette kom til å bli trangt. Vi har 2 finner\svensker fra Åland, Andreas og Johan, ein britte Dallas, ein sveitser Mike og 2 kanadier Steffan og Jim. Ingunn klager litt på mangelen på jenter. Vell ombord på båten får vi tildelt senger, 2 må sove på dekk, meg og Ingunn har ein liten stikk seng, så blir salongen delt i 2 dobbeltsenger

19.02 Lørdag
Vi starta på seilinga kl 0700, sjølv om det ikkje hadde vore mykje søvn den natta. Været er mykje betre enn venta sjølv om det kommer eit par regnskur av og til. I 1600 tida er vi framme ved den første øya Chichime, ei kjempeskjønn øy, tatt ut fra eit postkort.

Chichime1

Chichime1


Chichime12

Chichime12

Her holder noen Kuna Indianerene til. Dei bur på øyene og styrer området, her er det ikkje noe anna enn kokosnøtter, hummer og fisk. Kuna indianeren kommer padlende bort til oss og selger forskjellig kunst. Desse indianerene er ikkje høgare enn 1.5m, småvokst. Her blir det bading og litt snorkling før Ingrid dama til Bruno lager eit kjempemåltid til oss. Så er det berre til å slappe av med ein øl og håpe på at vi ikkje er så solbrent at vi ikkje kan nyte dagen i morgon.

Vidar og ingunn1

Vidar og ingunn1

2]
ankerhaling

ankerhaling

20.02 Søndag
Eit morgon bad i ca 28 grader er ikkje til å klage på. Ca kl 11 satte vi kursen for Coco Bandero, vi var framme i 4 tida. Været er ikkje det beste for seiling, men vi kommer no fram i 5 knop. Vi har fiskesnøret uti men det er ikkje mykje å få. Vi seiler forbi den eine etter den andre øya, som eg kunne tenke meg å pensjonere meg på, begynner å legge planer når du er i området. I fire tida kommer vi fram til Coco, den finaste øya blandt San blas øyene. Her er det eit paradis for folk som snorkler og seiler.

Coco Bandero9

Coco Bandero9


dallas på stubben

dallas på stubben


ingunn og snorkel

ingunn og snorkel


ingunn og vidar3

ingunn og vidar3


kokkosnøtt kasting2

kokkosnøtt kasting2

Viss du ikkje renner seilebåten på grunn da.....Her blir det dyking, padling og soling til sola gjekk ned. Ingrid slår til med eit kjempemåltid igjen. Vi fisket også opp ein stor kokolur, den skal være svært god ifølge Bruno. Så Ingrid har fåttt i oppgave å lage den til for oss til frukost. Så no er det berre berre å slappe av med litt øl og rom, mens folk forteller noen skrøner...
bruno fryser

bruno fryser


solnedgang Coco Bandero4

solnedgang Coco Bandero4

21.02 Mandag
Det er ikkje rare søvnen vi får i denne båten, det er tidleg opp om morningen og ein er dø trøtt om kvelden. Kanskje ikkje så rart da 10 personer sover i ein 40 fots seilebåt.
båten1

båten1


Vi starter på seilturen i 9 tida og det går framover i ca 5 knop, det går ca 7 timer før vi ankommer Isla Tupile.
Isla Tupile1

Isla Tupile1


Det blei dessverre ikkje noen kokolur på meg da vi ikkje hadde stor nok panne til å koke den i. Det store samtale emne til reisefølge vårt er: kor det går ann å få kjøpe pot og kokain, når vi kommer fram til Cartagena, for da skal det vist bli ein kjempefest. Vi føler oss litt utenfor gjengen når samtale driver over på soff etter 2 pils. Far og sønn Kanada, skal i allefall slå seg hard ut, for her må det jo vere kvalitet på stoffet. Vell frame på Isla Tupile blir det eit bad, før eg padler inn til stranda på ein kayakk. På menyen i kveld står det lokal hummer fra San Blas. Vi kjøpte 6 stykker fra noen fiskere vi passerte for 40 dollar, hummeren var utsøkt.

hummerkjøping1

hummerkjøping1


hummerkjøping2

hummerkjøping2

22.02 Tirdag
Etter nok ei natt med lite søvn, gleder eg meg litt til turen er over. Det er hardt ikkje sove skikkeleg på eit par døgn. Vi seiler blandt dei finaste øyene og postkort strendene du kan tenke deg, men ein skulle hadt litt meir plass ombord. Som alle andre dager ankommer vi øya vår Isla Pinos i fire tida. Vi bestemmer oss på vei for å ha ein skikkelg fest dene dagen, så etter ein svømmetur til den lokale stranda og litt soling blir det middag, rom og øl. Kanada Junior hadde smugla med seg 2 jointer som far og sønn slår seg laus på. Lite aner vi at, vi har havnet på det største hasj partyet på Isla Pino, før Bruno og Ingrid ankommer båten med eit vennepar.
vidar johan steffan andreas

vidar johan steffan andreas

For Bruno har skikkeleg stoff, Canada, England og Finland får hoste annfall, da dei trekker inn den profosjonelle jointenten til Bruno. Utover kvelden blir latter anfallene fleire , på turistene og øyene større og raudare. Vi lurer litt på korleis morgondagen kommer til å bli, vi skal jo begynne seilinga kl 0700. I 23 tida er gutta nesten slokna og vi trekker oss tilbake for kvelden.
solnedgang isla pino 7

solnedgang isla pino 7


solnedgang isla pino 1

solnedgang isla pino 1


Etter denne kvelden døper vi om Winfli til: Fly high with Weefly.
seile er nede for siste gang

seile er nede for siste gang

]

Skrevet av V.I 15:09 Arkivert i Panama

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint