Reiseblogg fra Travellerspoint

Sapzurro og Capurgana

Colombia

sunny 34 °C

23.02 Onsdag Sapzurro og Capurgana
Vifta som vi har brukt kvar natt virka ikkje, bombe, som alt anna på denne båten. Vi ligger å svetter eit par timer før Ingunn legger seg ute på dekket. Da blir det søvn på meg, og vi våkner i sekstida klare til å dra. Ca 0830 er ankeret ombord og vi kolliderer nesten med ein anna seilebåt, Ingrid har vell ikkje landa heilt enda. Johan den eine svensken sover til kl 1400, da vi vekker han. Det blir ikkje sagt så mykje blandt følget vårt. Vi fekk napp av ein sværing på stanga, men den slapp dessverre unna.
Vell framme i Sapzurro, den første kystbyen i Columbia, slepper vi ankeret. Vi tar ein liten taxi båt til Capurgana, det er kjempebølger, glade og i live setter vi beina på land, og angrer stort på at vi ikkje tok med bagasjen. Planen er å stemple passet samme kvelden i Capurgana, men det er problemer i eit elvedelta og politiet er borte. Vi sitter å venter i 2 timer og da må vi ta båten tilbake, for det går ikkje ann å reise mellom byene når det er mørkt. Livredde, trøtte og slitne går vi i land på Sapzurro og strømmen går akkurat da vi går på land. Vi sjekker inn på Dona Tiana eit kjempefint hotell i landsbyen for 20 dollar. Vi tar vår første dusj på 5 dager, for det trengs. Så blir det litt sightsing før vi går død trøtte til sengs. Blir herlig å sove i ei skikkeleg seng etter seilbåten.

24.02 Torsdag
Vi våkner i 3 tida gjennomvåte av svette, eit nytt strømbrudd. Det er sikkert 35 grader på rommet og ingen strøm til vifta. Vi dupper i 4 timer før vi tar turen til den lokale fossen og så eit bad på stranda.

Foss i Sapzurro5

Foss i Sapzurro5

'Vi er klar til ein ny tur i dødsbåten kl 0930, må jo få det stempelet i passet før eller seinare. Sjøen har lagt seg og turen går raskt, uten nokon store overraskelser. Vell framme i Capurgana sjekker vi inn på hostellet og spiser frukost, før vi stempler passene våre. Vi tar ein liten jungltur på veien mellom Capurgana og Sapzurro for å sjekke utsikten, godt svette og slitne når vi toppen.

Sapzurro3

Sapzurro3


Capurgana3

Capurgana3

Vi får ein kjempeutsikt over området, men Ingunn blir vettskremt av alle edderkoppene(+ 1 babyslange) og vi setter turen for stranda og litt bading.
Edderkopp2

Edderkopp2


stranda capurgana1

stranda capurgana1

Skrevet av V.I 18:04 Arkivert i Colombia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint