Reiseblogg fra Travellerspoint

Riohacha

Colombia

sunny 33 °C

10.03 Torsdag Riohacha
Dagens plan er kjøpe buss billetter til Caracas, og ein tur til Camarones. Kjøpet av buss billetten gjekk kjapt, men vi fekk beskjed at turen kom til å ta ca 24 timer, slikt skjer når vi er litt seint ute. Så stod landsbyen Camarones for tur, dei er kjent for flamingoer og reker.
ingunn camarones2

ingunn camarones2


Vi kom oss fram ved ein kombinasjon av buss og motorsykkel taxi, uten alt for store problemer.
Motorsykkeltur1

Motorsykkeltur1


For å komme ut til Flamingoene må ein leige ein liten kano, og seile ca ein time, i lagunen der dei fisker reker og fisk. Landskapet er flatt og utrulegt fint, så tida går fort. I følge diverse bøker skal det vera ca 10 000 flamingoer her, men Arlando guiden var sa at det var max 5000, og høg sesong i desember. Vi fekk sjå ca 300 flamingoer og det var vell verd turen. Det er eit svært rikt fugleliv i lagunen, for folk som intresserer seg for slikt. Da vi var ferdig med fugle kikkinga, måtte Arlando stake kanoen tilbake i 1,5 time, lagunen er ikkje djupare enn ca 40cm, kanskje derfor gilde kosta 30000.
Vidar

Vidar


flamingoer4

flamingoer4


flamingoer10

flamingoer10


Alfredo

Alfredo

Vell tilbake på land tok vi turen til den lokale resturanten for å smake på noen reker fra lagunen. Kan jo ikkje ha vore i Camerones, uten å ha spist camarones.
camarones i Camarones

camarones i Camarones


Dei lokale rekene steikt i kvitløksaus, må vera dei beste rekene det går ann å oppdrive. Tilbake i Ricohacha var det bare litt sighseeing som stod på programet, Ingunn snakker om å kjøpe ei veske her. Malaconen er full av lokale indianere, som sitter og strikker vesker, så vi får sjå kor gode prute egenskapene mine er...

11.03 Fredag
Prute egenskapene mine var svært dårlege på indianerene, dei var lite intresserte i å gå ned på prisen.
ingunn og vesker2

ingunn og vesker2


Så det blei ikkje nokon vesker på Ingunn, men vi kjøpte nokre armband.. Ellers var det berre å trakke litt rundt til kl var 2 pm, for da måtte vi komme oss til buss stasjonen. Bussen skulle gå kl 3 pm, men på grunn av noen opptøyer var den 2 timer forsinka. Tida gjekk med på å snakke med to småtroll fra Colombia, ikkje ulik Malin og Sander. Trur jenta vart litt forelska i meg, for ho tegna tegning til meg..Etter 2 timer kom vi til grensa, da hadde vi fått ein Venuzulansk famile som passa på at vi gjorde alt riktig. Pass utsjekk fra Colombia var ein stol leik, der vi hoppa framover på stolene etter kvart som folk sjekka ut av landet. Viss du ikkje flytta framover, med eingong nokon flytta seg, fekk ein tilsnakk. Fekk beskjed om at vi måtte veksle pengene på den offisielle børsen, fare for falske penger, sjølv om kursen var litt dårligare her. 1 dollar er 7200 bolivar, så vi blei dei lykkelige eigarene av 1 010 000 bolivar, vi fekk klar beskjed om å vera forsiktige, dette var masse penger her. Så var det berre å stemple seg inn i Venuzuela, før bussen kjørte vidare. Vi måtte betale 10 000 bolivar i beskyttelsepenger til politiet kvar, dette er visst fast prosedyre, for ingen klaga på bussen. Blei stoppa for ein bagasje kontroll også, men halveis ut av bussen snudde alle og gjekk inn igjen, ``this is Venuzuela” sa folk.

Skrevet av V.I 15:54 Arkivert i Colombia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Logg inn